HTML

PLAKÁTAKTIVIZMUS A NEMZET JÖVŐJÉÉRT

Egy néhány fős aktivistabrigád vagyunk. Ez az oldal azért látott napvilágot, hogy ösztönözze az eddig passzív (vagy szerencsésebb esetben másban aktív) választópolgárokat politikai véleményük kifejezésére nem mindennapi eszközökkel. Specialitásaink közé tartozik az alternatív plakátkészítés, szórólapozás és plakátátragasztás. Politikailag nem definiáljuk magunkat - mindenki agyalhat rajta, gyárthat összeesküvés elméleteket, hogy ki fizet. Elárulom: senki. Egy biztos, az elmúlt húsz évben garázdálkodó pártokat nem szívleljük, főleg a piros és a kék színűt.
Ha szeretnél első kézből értesülni a legújabb eseményekről és plakátokról, iratkozz fel RSS feedünkre (alább).

Széchenyi vs. ÖKO-Pannon - kidobnád vagy visszaváltanád?

2011.05.13. 16:58 guar

Magyarország megújul és valódi nyugat-európai országgá válik. Ezt ígérgetik már az EU-s csatlakozás óta mind a "szocialisták", mind pedig Fideszék. Előbbieknek nem sikerült "Új Magyarországot" építeni, utóbbiak is csak próbálkoznak. Sikerességük vagy sikertelenségük margójára íme egy fiktív plakát, mely arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy a jelenleg alig-alig működő, abszurd feltételeken - és semmiképpen sem környezetvédelmi szempontokon - alapuló üvegvisszaváltó rendszer helyett az "új" kormány és az "új" Széchenyi Terv még mindig nincs az ésszerűség pártján.Persze szép dolog a szelektív hulladékgyűjtés, és alapvetően kell is (ennek ellenére sok helyen nincs az országban), de minek például az üveget összetörni, bezúzni, újra megolvasztani, majd újra formát önteni belőle, ha már készen van a kiöntött forma, csak minimális energiaráfordítással le kell tisztítani. A legtöbb parlamenti párt (talán a Jobbikot leszámítva) szeret nyugat-európai példákkal dobálózni, szeretné azt, ami ott van ide áthozni. Az ÖKO-Pannon programjának elindításakor azonban csak a legfontosabbat felejtették el, mégpedig, hogy pl. Németországban (Mely másik ország számít a legjobban Nyugat-Európának?) még a legkisebb (fél literes), műanyagpalackos (!) üdítőnek is 0,25 euró (azaz kb. 65 Ft) betétdíja van, nemhogy az üvegeknek. Talán élnek még emberek, akik emlékeznek arra, mikor még a befőttesüveget is visszavették. Azt hiszem, van még mit tanulni fritzéktől.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi photoshop plakát szelektív hulladékgyűjtés élelmiszer üvegvisszaváltás ökopannon

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr432901219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása